Весь світ у паніці від нової хвороби. ПРОСТОЗАЙМ не залишається байдужим у стороні. Для наших співробітників і клієнтів публікуємо список рекомендацій, як захищати себе від цієї напасті:

Регулярно мийте руки з милом, а якщо можете обробляйте руки спиртовим засобом. Якщо на поверхні рук присутній вірус, то така обробка рук знищить його.

Тримайтеся у стороні не менше одного метра від підозріло кашляючих або чхаючих осіб. Це необхідно для того, щоб не вдихнути краплі, що виділяються з носа або рота іншої людини, який може бути заражений вірусом COVID-19. Але ліпше залишитися вдома і не виходити без потреби.

Мінімізуйте контакт рук з очима, носом і ротом, оскільки своїми долонями ми торкаємося безлічі предметів, на які міг потрапити вірус. Таким чином, вірусні частинки при дотику до очей, носа або рота можуть потрапити в організм.

Кашляючи або чхаючи, прикривайте рот або ніс згином ліктя (але не долонею) або серветкою, яку після використання варто відразу ж утилізувати.

Відчувши нездужання, залишайтеся вдома. Зверніться за медичною допомогою, якщо у вас підвищилася температура, з'явився кашель або не змогли дихання.

ПРОСТОЗАЙМ бажає всім бути здоровими!

Також не зайвим буде знати як протікає хвороба, це дозволить не панікувати передчасно і розпізнати вчасно захворювання.

До Вашої уваги щоденник проходження хвороби за даними Daily Mail і Business Insider, які, в свою чергу, зібрали інформацію від людей, що хворіли COVID-19.

День 1-4. У перші дні після зараження основним симптомом є підвищена температура. У деяких вона може супроводжуватися болем в м'язах, сухим кашлем, нудотою і діареєю. Медики попереджають, що початок хвороби може протікати в досить м'якій формі, через що пацієнти помилково думають, що це не може бути чимось серйозним.

День 5-6. У пацієнтів починається утруднення дихання - особливо у літніх людей з уже існуючими проблемами зі здоров'ям.

День 7. На цьому етапі проблеми з диханням істотно посилюються. Тим часом дослідження показує, що у більшості заражених в цей період симптоми слабшали.

День 8-9. У пацієнтів, які важко переносять інфекцію (близько 15% від числа всіх захворілих), розвивалися ознаки гострого респіраторного дистрес-синдрому: легкі вже не могли належним чином забезпечувати киснем життєво важливі органи.

День 10-11. Вищевказана категорія пацієнтів надходила в реанімацію. До іншим симптомів додавалася біль в животі.

День 12. Пацієнти починають видужувати, температура знижується.

День 17. До цього часу видужуючих зазвичай виписували.

Слід зазначити, що кашель є другорядним симптомом, так як після виписки з лікарні багато хто ще кашляв.

Задишка найчастіше припинялася через 13 днів. В цілому період одужання займав близько 22 днів, при цьому деякі пацієнти вмирали на 18 день.

ПРОСТОЗАЙМ всіх закликає НЕ ВИХОДИТИ НА ДОМУ без необхідності!

Будьте здорові!