Кожен з нас стикався з різного роду фінансовими труднощами, які помітно впливають на якість життя і часто вибивають зі звичної колії. І в той момент, коли терміново потрібні гроші, багато людей стикаються з відмовою банку на надання позики. Чому фінансові установи відмовляють потенційним клієнтам, і як можна отримати гроші без проблем ми і поговоримо у цій статті.

Причини відмови банку

Коли терміново потрібні гроші, а займати у знайомих не хочеться, багато людей відправляються в банк. І, якщо раніше отримати позику було трохи простіше, то сьогодні система ускладнилася. Стикаючись з відмовою організації видавати позику, багато хто навіть не знає причину такої відповіді. Але ж розуміння, чому саме установа відхилило вашу заявку, допоможе уникнути подальших помилок. Давайте розберемося, що ж є причиною заборони на кредит:

  • Зарплата. Багато компаній відхиляють кредит, отримавши довідку про вашу заробітну плату. Все тому, що організація просто боїться ризику того, що вам просто не вистачить грошей для своєчасного погашення позики. Тому не варто забувати про те, що для підтвердження позики ваша зарплата повинна бути в два-три рази більше, ніж обов'язковий щомісячний платіж.
  • Наявність кредиту в іншому банку. Якщо ви хочете отримати один займ для того, щоб оплатити інший - це явно провальна ідея. Оскільки фінансові компанії мають доступ до всієї вашої кредитної історії.
  • Тимчасова реєстрація або інші проблеми з місцем прописки позичальника. Співробітники банку повинні в обов'язковому порядку перевірити ваше місце проживання. Це необхідно для того, щоб знайти вас в разі затримки з оплати.
  • Погана кредитна історія. Якщо у вас вже були проблеми з виплатою позики (прострочення, судові розгляди і т.д.), то існує ризик, вам відмовлять у кредиті.
  • Відсутність поручителя. Людина, яка в разі невиплати по позиці з вашого боку, візьме на себе зобов'язання погашати ваш борг помітно збільшує ваші шанси на позитивну відповідь. Однак, пам'ятайте, що поручитель також повинен бути платоспроможним.
  • Відсутність довідки про доходи.

Пам'ятайте, що відхилення заявки відбувається найчастіше через наявність кількох перерахованих вище пунктів. Тому, якщо ви знайшли у себе тільки одну причину відхилення кредиту, це не означає, що ви не отримаєте грошей. Деякі банківські організації все-таки йдуть назустріч і зможуть оформити вам позику на потрібну суму.

Де взяти гроші, якщо вам відмовили?

У разі, якщо ви все-таки отримали відмову, не впадайте у відчай. Існує кілька способів отримання необхідної суми. Всі вони сьогодні користуються великою популярністю і довірою тисяч клієнтів, які цікавляться, де взяти кредит, якщо банки відмовляють?

  • Брокери. Це спеціально навчені люди, які за окрему плату перевірять всі існуючі кредитні організації та допоможуть вам знайти найбільш вигідний варіант. Деякі брокери навіть можуть виступати в якості ваших захисників перед кредитною компанією. Це допоможе вам помітно збільшити шанс отримання грошей.
  • Кредитна картка. Як правило, на такій карті спочатку лежить порівняно невелика сума. Однак, якщо ви будете своєчасно виплачувати борг по кредитці, то легко зможете збільшити її ліміт. Кредитна карта - відмінний варіант того, як взяти кредит, якщо всюди відмова. Крім того, такий варіант допоможе вам створити більш позитивну кредитну історію і згодом отримати позику в банку.
  • Онлайн-кредитування. Відмінний спосіб отримати швидкий кредит на карту, який останнім часом користується великою популярністю. І це неспроста, адже спеціальні банківські організації рідко мають якісь критерії для відхилення заявки. Вам не потрібно буде вказувати причину для отримання кредиту або оформляти довідку про доходи. Наприклад, компанія ПростоЗайм пропонує вам швидке і просте отримання необхідної вам суми. Для цього навіть не потрібно виходити з дому. Швидкий кредит від ПростоЗайм має найнижчу процентну ставку і зручний спосіб погашення заборгованості через термінали. Головне - вчасно (кожні 14 днів) вносити певну суму.

Як бачите, причин відмови в позиці досить багато. Однак це зовсім не означає, що ви не зможете отримати необхідну суму. Просто спробуйте звернутися в альтернативні організації, що не настільки прискіпливі, як банки, і мають більш спрощену систему оформлення позики.