Практика показує, що взяти кредит на карту пенсіонеру - це з дуже високою ймовірністю може виявитися досить складним процесом, якщо людина пенсійного віку, якій терміново потрібні гроші в борг, спробує звернутися в пошуках грошової позики в будь-яку звичайну банківську установу. Найчастіше це пов'язано з низькою кредитоспроможністю пенсіонерів, щомісячний дохід (пенсія) яких зазвичай має відносно невеликий розмір, який дозволить нормально і своєчасно обслуговувати отримані позики.

Де можна сьогодні оформити позику після виходу на пенсію?

Проте деякі банки проводять більш лояльну політику щодо осіб похилого віку, надаючи швидке схвалення позики пенсіонерам, здатним під час подачі заявки на кредит на карту пред'явити кредитному інспекторові один, а краще - відразу кілька документів, що підтверджують таке:

  • наявність додаткового легального доходу (заробітна плата, рента, дивіденди);
  • право володіння певним цінним майном, яке може бути залучено в якості застави;
  • відсутність хронічних і невиліковних захворювань, а також наявність офіційно оформленої страховки.

Найбільш зручним же способом позичити гроші пенсіонеру в даний час можна вважати звернення в надійні мікрокредитні або мікрофінансові компанії, яких на сучасному кредитно-фінансовому ринку існує величезна безліч. При цьому подібні організації часто пропонують такий кредитний онлайн-продукт, як швидкі позики для пенсіонерів в Інтернеті, які можна вільно оформити навіть не виходячи з власного будинку, що для літніх людей, поза всякими сумнівами, є дуже навіть корисною опцією.

Чи можливо отримати безкоштовний займ пенсіонерам?

Конкурентна боротьба, яка існує сьогодні між численними МФО, змушує даних представників сфери кредитно-фінансових послуг не тільки підвищувати якість обслуговування позичальників і привабливість власних кредитних пропозицій, але і регулярно спрощувати процедуру оформлення пропонованих клієнтам позик. Як правило, все це спрямовано як на залучення більшого числа нових позичальників, так і утримання вже існуючих клієнтів, щоб останні все частіше переходили в статус постійних.

До речі, саме тому взяти кредит на карту без відсотків в пенсійному віці цілком реально, адже значна частина мікрофінансових компаній, намагаючись максимально швидко розширити власну клієнтську базу, залучає нових позичальників за допомогою постійного проведення акцій, умови яких обіцяють перший позику під 0% для кожного. Тільки постарайтеся звертатися в солідну МФО з надійною репутацією, яка не дозволить собі за рахунок прихованих комісій зробити безвідсоткову позику пенсіонерам вже не зовсім безкоштовною.

Який можна зробити висновок про сучасне кредитування пенсіонерів?

Звернення в звичайний банк в переважній більшості ситуацій не тільки не дозволить швидко взяти позику пенсіонеру, а й стане марною тратою його особистого часу. А ось швидкі кредити на карту від різних мікрофінансових компаній, вільно надаються громадянам похилого віку при особистому відвідуванні або ж в режимі онлайн, можуть стати вашим справжнім фінансовим помічником після виходу на заслужену пенсію. Головне, ніколи не забувайте серйозно ставитися до боргів і вчасно погашати будь-які заборгованості, залишаючись при цьому порядною позичальником. Удачі вам!